30 mars 2010

Jag mår bra! Jag känner mig otroligt motiverad, upprymd och fylld av livslust. Jag känner igen känslan jag hade sist jag viktväktade för 5 år sedan. Skillnaden är att den kommer tidigare nu. Jag vet att det kan vara tillfälligt, och med stor sannorlikhet kommer jag att hamna i svackor under resan, men just nu känns allt fantastiskt och jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att klara det.

För mig fungerar viktväktarna utmärkt. Jag är en strukturerad planeringsmänniska som älskar ordning och reda och rutiner. Jag tycker att det är så roligt att sitta framför datorn och planera min veckas mat. Den nya sidan hos viktväktarna är lättöverskådlig och det är i stort sett bara att fylla i vad jag vill äta och så räknar datorn själv ut pointsen. Väldigt smidigt.

En nackdel är att jag fryser mycket. Det minns jag också från sist. Min lycka är att vi nu har ett varmt utespa med 41 grader varmt vatten att sjunka ner i. Härligt!

29 mars 2010

Jag har gått med i Viktväktarna online. Jag har viktväktat på distans förut. Det resulterade i -12 kg på 3 månader, så jag vet att det fungerar för mig. Jag minns också att de första två veckorna var hemska, konstant hunger och sug efter allt som var förbjudet... Där är jag nu.

Jag får äta 29 points per dag. Jag har redan ätit 25 och jag är fortfarande hungrig... chokladsugen, ostsugen... Ikväll ska jag värma en färdig viktväktarlåda på 8 points, så får jag sno lite av min veckobonus också. Jag vet att det går över. Jag vet att kroppen anpassar sig snabbt. Jag ska bara försöka överleva de här första veckorna nu. Huvudvärk, fryser... abstinens och tvångstankar. GAAAAAH!

Min vägdag är söndag. Det känns bra. Förhoppningsvis peppas man inför kommande vecka.

28 mars 2010

Jag har bestämt mig.

För första gången i mitt vuxna liv har jag idag köpt en våg. Det blev något av en chock. Den visar på minst 10 kg mer än vad jag trodde. Jag äger inga helfigurspeglar. Jag upplever mig inte som tjock. Jag har inte fattat hur stor jag faktiskt är. Jag har fött tre barn. Min yngsta blir 7 år i år. Jag kan inte skylla på gravidkilon längre. Jag väger idag nästan lika mycket som när jag skrevs in på förlossningen i nionde månaden.

STARTVIKT: 77,5 kg (2010-03-28)
MÅL: -25 kg på min 35 årsdag i december 2010.

Jag är 165 cm.

Välkomna att följa min resa mot ett lyckligt liv med en hållbar viknedgång!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0